Μαϊάμι

Θέτιδος 18, 55132, Νέα Κρήνη, Θεσσαλονίκη (χάρτης)
Τηλ.: 2310447996
Ιστοσελίδα: www.maiami.gr
f593fa1eaeacd72f25b271adc541dd6e6a6ea815.jpg
52869efe6f9d91abab0ec740af759200ccc1ce34.jpg
68f608944030e73647116d3587fbb8c863020b03.jpg
Δείτε όλες τις φωτογραφίες (6)
Ακολούθησε την επιχείρηση στο
Περιγραφή

Από γενιά σε γενιά Σ’ αυτό το απόμερο ακρογιάλι της παλιάς Θεσσαλονίκης, στον προσφυγικό συνοικισμό της Νέας Κρήνης, όταν οι παλιοί Τσεσμελίδες ψαράδες τραβούσαν την τράτα τους, γινόταν πραγματικό πανηγύρι. Μικροί και μεγάλοι μαζεύονταν όλοι στην παραλία να πάρουν το ψαράκι τους μέσα από τα δίχτυα και οι πιο μερακλήδες άναβαν επί τόπου φωτιά για να ψήσουν τη σαρδέλα και να πιουν το ουζάκι τους. Τα γλαροπούλια, κράζοντας, κατέβαιναν χαμηλά ζητώντας κι αυτά το μερτικό τους ενώ τα παιδιά διασκέδαζαν παίζοντας κρυφτό με τα καβουράκια, ανάμεσα στα βότσαλα και τα κοχύλια. Απλές, καθημερινές χαρές.

Στα δύσκολα χρόνια (1945), νέος ακόμη, ο Δημήτρης Μαμάης, με πολύ μεράκι για δουλειά κι αγάπη για τους ανθρώπους, έστησε εδώ το ταβερνάκι του. Γεννημένος μέσα στην ταβέρνα των γονιών του στα Βουρλά της Σμύρνης, αρχίζει τώρα, στο δικό του χώρο, να ετοιμάζει όλες τις παραδοσιακές τους συνταγές. Κάτω από το άγρυπνο μάτι της Μικρασιάτισσας μάνας του και με βοηθό την αξιοσύνη της γυναίκας του δεν αργεί να κατακτήσει τις καρδιές των Θεσσαλονικέων. Το καλοκαίρι, το «Μαϊάμι», ήταν το ιδανικό μέρος να γευτούν τις θαλασσινές νοστιμιές και να πιούν το ουζάκι τους, μετά το κολύμπι και τη βαρκάδα τους. Στο διάβα των χρόνων γίνεται το στέκι τόσο των απλών ανθρώπων όσο και των επωνύμων, γράφοντας κι αυτό τη δική του ιστορία στην πόλη μας.

Τώρα η σκυτάλη περνάει από τα παιδιά στα εγγόνια του. Αυτά έχοντας ως εφόδιο την ευχή που τους άφησε ο παππούς τους και τις συμβουλές των γονιών τους, συνεχίζουν την προσφορά τους στο χώρο της εστίασης, συνδυάζοντας τις γευστικές τους προτάσεις με την ποιότητα. Σας προσκαλούμε και πάλι όχι μόνο να κάνουμε ένα ταξίδι στη γεύση, αλλά να αναθερμάνουμε και τις ανθρώπινες σχέσεις μας μαζί με την οικογένεια και τους φίλους μας, που τόσο έχουμε ανάγκη σήμερα όλοι μας.

Θα χαρούμε να σας ξαναδούμε κοντά μας.

Καλή σας όρεξη!

Περιοχές
Νομός Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης
Προϊόντα - Υπηρεσίες
Ψάρια, Θαλασσινά, Γαριδομακαρονάδες, Τσιπουρομεζέδες, Ουζομεζέδες, Κρεατικά, Κρασί, Ταβέρνα, Ουζερί, Ψαροταβέρνα
Γράψε την Κριτική σου
Πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να
γράψετε μια κριτική. Είσοδος