ΠΡΕΠΟΝ Bar Restaurant

Μιαούλη Ανδρέα 2, Νέα Κρήνη, 551 32 Καλαμαριά Θεσσαλονίκης
Τηλ.: 6944384832, 6944384832
dca50375a13e4d0fb73f752f80a9b6adc7c55c81.jpg
afeb96201c4e5cd497837ce72e4c3d7a4066428a.jpg
0aedc82b07b08c71845df42693caea0448e68367.jpg
Δείτε όλες τις φωτογραφίες (17)
Ακολούθησε την επιχείρηση στο
Περιγραφή

To «ΠΡΕΠΟΝ», «η γωνία με θέα τη θάλασσα», κατέχει μια ειδυλλιακή θέση λόγω του σκηνογραφικού του περιβάλλοντος και βρίσκεται στην Ν.Κρήνη, στην Καλαμαριά.

Επιδίωξη των ιδιοκτητών του ήταν η δημιουργία ενός πολυχώρου αναψυχής, ενός σύγχρονου εστιατορίου –bar που θα παρέχει την παράλληλη απασχόληση παιδιών. Ένα υβριδικό χώρο λειτουργικά, ένα σύγχρονο gastrobar που εξυπηρετεί τους θαμώνες του καθ΄όλη τη διάρκεια της μέρας σερβίροντας καφέ και brunch, κυρίως γεύματα, ποτά και cocktail.

To «ΠΡΕΠΟΝ» αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα. Το επίπεδο του ισογείου, στο μεγαλύτερο τμήμα του καλύπτεται από ένα φιλόξενο καθιστικό και μια μεγάλη σύγχρονα εξοπλισμένη κουζίνα. Στον χώρο του καθιστικού, κύριο μέλημα των αρχιτεκτόνων “Skarlakidis + Tsaldari Architects”, ήταν η ενοποίηση του μέσα με το έξω. Επιλέχθηκαν υλικά και αποχρώσεις γήινες που θα εντείνουν αυτή την elegant αίσθηση του οικείου με πινελιές που αναπροσαρμόζουν την κομψότητα του συνόλου, όπως τα μπονζέ φωτιστικά. Η ¨cotto¨ απόχρωση του δαπέδου καλύπτει το χώρο του καθιστικού εντός και εκτός δημιουργώντας μια ενιαία σάλα.

Παράλληλα με τη σύνδεση αυτή, τη συνέχεια του «μέσα με το έξω», εντείνουν και άλλα στοιχεία όπως η μεγάλη all time classic μαρμάρινη μπάρα, τοποθετημένη κυριολεκτικά στο μεταίχμιο λειτουργώντας ως άρθρωση αλλά και ο τοίχος από εμφανή οπτοπλινθοδομή σε αποχρώσεις του μπλε. Μια έντονη χρωματικά χειρονομία που διατρέχει καταμήκος όλο το χώρο και υπογραμμίζεται από τον καναπέ που είναι τοποθετημένος μπροστά της.

Ο χώρος του καθιστικού ¨στέφεται¨ από μια μικτή κατασκευή, μια σύγχρονη απόδοση των παραδοσιακών οροφών από δρύινα μαδέρια, τα οποία εδώ γεφυρώνονται από καθρέφτες. Μια «ρυθμική» σύνθεση που δημιουργεί ένα ενδιαφέρον χωρικά οπτικό παιχνίδι. Το καθιστικό από τη μια πλευρά ορίζεται από ένα μεγάλο συνεχές υαλοστάσιο που έχει αναφορά στο πάρκο και στον θαλάσσιο ορίζοντα του Θερμαϊκού. Από την άλλη πλευρά, ο χώρος οριοθετείται από έναν κατακόρυφο πράσινο τοίχο. Μια απτή αναφορά στους κρεμαστούς κήπους που ¨ζωντανεύει¨ το χώρο και δημιουργεί την ψευδαίσθηση πως η σάλα λειτουργεί ανάμεσα σε δύο πράσινες οάσεις, την τεχνητή εσωτερική αυλή διπλού ύψους και το απέναντι πάρκο.

Στο επίπεδο του ορόφου διαμορφώθηκε χώρος απασχόλησης νηπίων και παιδιών. Εγκατάσταση που πληροί όλες τις προδιαγραφές για ασφαλές και ανέμελο παιχνίδι για τους μικρούς θαμώνες. Περιμετρικά το μπαλκόνι, παρέχει απρόσκοπτα θέα και λειτουργεί ως καθιστικό για τους «μεγάλους» θαμώνες.

Οι αρχιτέκτονες μέσα από τον σχεδιασμό τους προσπάθησαν να διαμορφώσουν έναν smart casual χώρο. Μια σύνθεση που τα υλικά της , έντονα γήινα και φυσικά, αφήνουν τον επισκέπτη να απολαύσει τον χώρο και τις παροχές του. Οι λιτές γραμμές σχεδιασμού αποσκοπούν στην διαμόρφωση ενός χώρου elegant και ταυτόχρονα οικείου. Μια σύνθεση χωρικών εμπειριών και αναφορών. Το «ΠΡΕΠΟΝ» αποτελεί ένα υβρίδιο σύγχρονου design και χρήσης διαχρονικών υλικών. Φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν πόλο έλξης ανατολικά, ένα all day στέκι για απαιτητικούς.

Περιοχές
Νομός Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, Νέα Κρήνη Θεσσαλονίκης
Προϊόντα - Υπηρεσίες
Εστιατόριο, wine bar, Cafe Bar, Espresso Bar, Gourmet, Μεσογειακή Κουζίνα, Bar Restaurant
Γράψε την Κριτική σου
Πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να
γράψετε μια κριτική. Είσοδος